Gå til innholdet

Personvern

Personvern er en grunnleggende rettighet som betyr at alle har rett til privatliv og til å kunne bestemme over egne personopplysninger.

TrønderEnergi Nett ivaretar og beskytter sine kunders personvern. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som kunde. Eksempler på dette er navn, adresse, fødselsnummer, kontonummer, målernummer og opplysninger om strømforbruk. Du skal du føle deg trygg på at håndteringen av dine personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene regelverk, og at det iverksettes egnede tiltak både tekniske og organisatorisk, slik at personopplysningene håndteres sikkert og at behandlingen er dokumenterbar.

Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er TrønderEnergi Nett AS ved nettdirektør Bjørn Rune Stubbe. Kontaktinformasjonen til TrønderEnergi Nett AS er:

Adresse: Postboks 9480 Torgården, 7496 Trondheim.

E-post: firmapost@tronderenerginett.no

Telefon: 73 50 00 50

Organisasjonsnr.: 978 631 029

For eventuelle spørsmål om vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte oss på epost: firmapost@tronderenerginett.no eller telefon 73 50 00 50.

 

Behandlingsansvarlig

TrønderEnergi Nett er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med alle tjenester som leveres av selskapet. Ved å inngå avtale med TrønderEnergi Nett som nettkunde vil vi ha et behandlingsgrunnlag for å benytte dine personopplysninger for å administrere ditt kundeforhold.

Ut over dette behandler TrønderEnergi Nett personopplysninger om deg i den grad det er nødvendig fordi lovgivingen påbyr det.

 

Hva vi bruker personopplysninger til

Personopplysningene brukes til å administrere ditt kundeforhold, gi deg de tjenestene du har registrert deg for, gjennomføre leveransen og faktureringen.  

TrønderEnergi Nett behandler de personopplysningene du oppgir når du registrerer deg hos oss og opplysninger som du på annen måte gir fra deg, for eksempel til din kraftleverandør. Eksempler på personopplysninger som vi utveksler med din kraftleverandør kan være navn, adresse, e-postadresse, mobilnummer, målepunktID, fødselsnummer. Nettselskapet innhenter og lagrer ditt personnummer fra folkeregisteret.

 

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Vår nettside benytter informasjonskapsler, såkalte cookies. Dette gjør vi for å forstå hvordan du bruker nettstedet, slik at vi kan bruke denne kunnskapen til på sikt å tilby deg en bedre opplevelse når du besøker tronderenerginett.no.

De fleste nettlesere aksepterer automatisk cookies fra nettsider. Du godkjenner bruk av cookies ved å bruke vår nettside. Du kan selv gjøre endringer i din egen nettleser og avvise alle cookies, men dersom du velger å blokkere alle cookies kan det være at du ikke får tilgang til deler av vårt nettsted.

 

Oppbevaring og lagring av personopplysninger

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Vi oppbevarer personopplysninger i henhold til personopplysningsloven med tilhørende forskrift, energiloven, avregningsforskriften, standard nettleieavtale, standard tilknytningsavtale, bokføringsingsloven, foreldelsesloven. Vi sørger for tekniske og organisatoriske tiltak som gir tilstrekkelig sikkerhet for personopplysningene.

Når TrønderEnergi Nett ikke lenger har rettslig grunnlag for lagring av personopplysninger, vil opplysningene bli slettet eller anonymisert.

 

Utlevering av personopplysninger – taushetsplikt

Vi vil ikke utlevere personopplysninger som vedrører deg eller noen i samme husstand til utenforstående, unntatt når utlevering av personopplysningene skjer:

a.    Med samtykke fra den som opplysningen gjelder,

b.    Med hjemmel i lov eller forskrift gitt med hjemmel i lov,

c.    Etter pålegg fra en domstol eller annen myndighet, eller

d.    Som ledd i betalingsinnkreving mv. hvor det foreligger saklige grunner.

 

Vi viser til standard nettleieavtale §15 om taushetsplikt.

 

Innsyn og rettigheter

Du har til enhver tid rett til innsyn i de opplysninger som TrønderEnergi Nett har registrert om deg. Du kan også kreve retting og sletting av personopplysninger i samsvar med gjeldende lovgivning. 

Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no

For å ta i bruk dine rettigheter må du sende en skriftlig henvendelse til firmapost@tronderenerginett.no . Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager. Opplysningene vil bli utlevert ved fremvisning av gyldig legitimasjon. 

  • Strømstans
  • Postadresse: TrønderEnergi Nett AS, Postboks 9480 Torgarden, 7496 Trondheim
    Fakturaadresse: TrønderEnergi Nett AS, Postboks 3243 Torgarden, 7439 Trondheim
    Leverings- og besøksadresse: TrønderEnergi Nett, Klæbuveien 118, 7031 Trondheim
  • © TrønderEnergi Nett AS | Personvern
    Webdesign og webutvikling: InCreo